Vlag van Verenigde Arabische Emiraten

Vlag Verenigde Arabische Emiraten, Vlag Verenigde Arabische Emiraten
Beeldverhouding:
1:2
Vexillologisch symbool:
Nationale vlag te land en ter zee
Land:
Verenigde Arabische Emiraten
Kapitaal:
Abu Dhabi
Maat:
83.600 km²
Bevolking:
2.523.915
Continent:
Azië
Talen:
Arabisch; Engels wordt veel gesproken; thuistalen van inwonende buitenlanders
Valuta:
Emirati Dirham (AED)
Vlag aangenomen op:
01.12.1971

Luister naar het volkslied

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Drie gelijke horizontale strepen (groen, wit, zwart) met een brede rode verticale streep aan de zijkant van de vlaggenmast.

Betekenis

De rode (verticale) band aan de linkerkant herinnert aan de historische rode vlag van de verschillende emiraten. Groen symboliseert vruchtbaarheid; wit neutraliteit; zwart de olierijkdom van de Verenigde Emiraten of het 'zwarte goud'. Alles bij elkaar vertegenwoordigen deze kleuren ook de klassieke pan-Arabische kleuren die we in veel andere nationale vlaggen uit de regio tegenkomen. Zes trotse en onafhankelijke emiraten werden in 1971 onder deze vlag verenigd: Abu Dhabi (qua oppervlakte het grootste emiraat), Ajman, Dubai, Fujairah, Sharjah en Umm al-Qaiwain. In 1972 werd het emiraat Ras al-Khaimah toegevoegd. Dit wordt politiek gezien als een bewonderenswaardig fenomeen beschouwd. De oorspronkelijke voorspellingen van sommige andere landen dat een dergelijke uiterst complexe unie op korte termijn zou mislukken, hebben al lang ongelijk gekregen. De associatie functioneert nu al tientallen jaren perfect of loopt letterlijk 'op rolletjes'.

Anthem

Componist: محمد عبد الوهاب‎ (Mohamad Abdel Wahab) Tekstschrijver: عارف الشيخ عبد الله الحسن (Aref Al Sheikh Abdullah Al Hassan)

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Verenigde Arabische Emiraten

Dit is wat een AI zegt over de Verenigde Arabische Emiraten vlag
De vlag van de Verenigde Arabische Emiraten bestaat uit drie verticale strepen van gelijke breedte in de kleuren groen, wit en zwart. De groene streep staat voor de vruchtbaarheid van het land, de witte streep symboliseert vrede en de zwarte streep staat voor de eenheid van de zeven emiraten. In het midden van de vlag staat een rode zeshoek die de geschiedenis en het geloof van het land symboliseert.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Verenigde Arabische Emiraten-vlag
De nationale vlag van de Verenigde Arabische Emiraten werd geïntroduceerd in 1971, toen de Emiraten zich verenigden tot een staat. Hij bestaat uit vier gelijke vierkanten in rood, groen, wit en zwart, die elk een symbool uit het wapen van de emiraten voorstellen. De vlag symboliseert de eenheid van de zeven emiraten en is een symbool van de nationale eenheid van het land.
Dit is hoe een AI de Verenigde Arabische Emiraten-vlag beschrijft
De nationale vlag van de Verenigde Arabische Emiraten bestaat uit drie horizontale strepen in de kleuren groen, wit en rood. De bovenste streep is groen, de middelste wit en de onderste rood. In het midden van de witte streep staat een rode zespuntige ster. De zespuntige ster symboliseert de zes emiraten die samen de Verenigde Arabische Emiraten vormen. De kleuren rood, wit en groen staan voor het bloed, de hoop en de vruchtbaarheid van het land.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.