Vlag van El Salvador

Vlag El Salvador, Vlag El Salvador
Beeldverhouding:
189:335
Vexillologisch symbool:
Dienstvlag te land, oorlogsvlag te land en ter zee
Land:
El Salvador
Kapitaal:
San Salvador
Maat:
21.040 km²
Bevolking:
6.587.541
Continent:
Noord-Amerika, Midden-Amerika
Talen:
Spaans
Valuta:
Amerikaanse dollar (USD)
Vlag aangenomen op:
31.12.1911

Luister naar het volkslied

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

El Salvador Aufkleber 8 x 5 cm

El Salvador Aufkleber 8 x 5 cm

0,70 €

Toon in winkel
El Salvador Stockflagge 30x45 cm

El Salvador Stockflagge 30x45 cm

4,99 €

Toon in winkel
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

El Salvador was aanvankelijk lid van de Centraal-Amerikaanse Federatie en voerde de vlag van deze federatie. De vlag van de Centraal-Amerikaanse Federatie is een blauw-wit-blauw in de lengterichting gestreepte vlag met een wapenschild in het midden van de witte streep. Het is een ontwerp van Manuel José Arce en werd gemaakt in de loop van de anti-Mexicaanse verdedigingsstrijd en werd voor het eerst gehesen in 1822. Deze vlag werd aangenomen voor de Verenigde Staten van Midden-Amerika (Midden-Amerikaanse Federatie) op 21 augustus 1823. De kleuren blauw-wit-blauw (Centraal-Amerikaanse kleuren) werden oorspronkelijk gebruikt in de onafhankelijkheidsstrijd tegen Spanje en zijn een symbool van solidariteit met andere Zuid-Amerikaanse staten, die de gemeenschappelijke wil van de leden van de Federatie voor vrijheid en onafhankelijkheid belichamen. De schikking van de kleuren weerspiegelt de ligging van Midden-Amerika tussen de twee oceanen. Het nationale wapen van de Centraal-Amerikaanse Federatie werd, net als de vlag, geïntroduceerd op 21 augustus 1823. Het toont vijf vulkanen, die staan voor de vijf lidstaten van de Federatie. De driehoek symboliseert gelijkheid, de Frygische kap vrijheid en de regenboog hoop. Na het einde van deze federatie (1838/39) behield El Salvador deze vlag tot 1875. Daarna werd een vlag naar het voorbeeld van die van de VS aangenomen.

De huidige blauw-wit-blauw longitudinaal gestreepte vlag werd opnieuw ingevoerd op 17.05.1912 en officieel bevestigd op 27.09.1972. Vergeleken met de vlag van de Centraal-Amerikaanse Federatie is het blauw in de vlag van El Salvador echter iets lichter. Het motto van de commerciële vlag is "Dios, Union, Libertad" (God, Eenheid, Vrijheid).

Tekst met dank aan Flaggenlexikon.de

Drie horizontale strepen (blauw, wit, blauw) met het nationale embleem in het midden van de vlag; het nationale embleem toont een rond embleem omringd door de woorden "Republica de El Salvador en la America Central".

Anthem

Componist: Juan Aberle Tekstschrijver: Juan José Cañas

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van El Salvador

Dit is wat een AI zegt over de El Salvador vlag
De vlag van El Salvador bestaat uit drie gelijkmatig verspreide strepen in de kleuren blauw, wit en blauw. De bovenste en onderste banen zijn blauw, terwijl de middelste baan wit is. In het midden van de witte streep staat het wapen van het land, dat bestaat uit een adelaar en een boom. De vlag is een symbool van de eenheid en het patriottisme van het land. Hij werd officieel erkend als de nationale vlag van El Salvador op 27 mei 1912.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de El Salvador-vlag
De vlag van El Salvador werd aangenomen op 27 mei 1912 en is een aangepaste versie van de vlag van de Verenigde Provincies van Midden-Amerika. De vlag heeft drie even brede strepen in de kleuren blauw, wit en blauw. De bovenste en onderste banen zijn blauw en de middelste baan is wit. In het midden van de vlag staat een wapenschild met een adelaar die op een cactus zit en een slang vasthoudt. De adelaar symboliseert onafhankelijkheid en de slang staat voor het overwinnen van onderdrukking.
Dit is hoe een AI de El Salvador-vlag beschrijft
De nationale vlag van El Salvador bestaat uit drie horizontale strepen in de kleuren blauw, wit en blauw. De bovenste streep is blauw, de middelste streep is wit en de onderste streep is weer blauw. In het midden van de vlag staat het wapen van El Salvador, dat bestaat uit een zon omringd door een adelaar en een wapenschild. De zon wordt omringd door een gouden band waarop de woorden "Dios, Unión, Libertad" (God, Eenheid, Vrijheid) staan.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.