Vlag van Malediven

Vlag Malediven, Vlag Malediven
Beeldverhouding:
2:3
Vexillologisch symbool:
Nationale vlag te land en ter zee
Land:
Malediven
Kapitaal:
Malé
Maat:
298 km²
Bevolking:
339.330
Continent:
Azië
Talen:
Dhivehi, verwant aan het oude Singalees Elu
Valuta:
Rufiyaa (MVR)
Vlag aangenomen op:
25.07.1965

Luister naar het volkslied

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Malediven Schlüsselanhänger

Malediven Schlüsselanhänger

1,95 €

Toon in winkel
Malediven Aufnäher / Patch

Malediven Aufnäher / Patch

2,90 €

Toon in winkel
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Rood met een grote groene rechthoek in het midden; deze toont een halve maan met de opening wegwijzend van de vlaggenmast.

Betekenis

Het rood van de vlag vindt zijn historische oorsprong in de nauwe handelsbetrekkingen met de culturen van de Perzische Golf. Tot het begin van de 20e eeuw was de vlag van de Malediven gewoon rood. Pas na de onafhankelijkheid van Ceylon werd in 1948 een groene rechthoek (groen symboliseert de kleur van de Islam) met de sikkel van de Islam aan de vlag toegevoegd.

Anthem

Componist: පණ්ඩිත් ඩබ්.ඩී. අමරදේව (Pandit Wannakuwattawaduge Don Amaradeva) Tekstschrijver: މުޙައްމަދު ޖަމީލުދީދީ (Mohamed Jameel Didi)

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Malediven

Dit is wat een AI zegt over de Malediven vlag
De nationale vlag van de Malediven bestaat uit een horizontale streep van rood, wit en groen. De kleuren symboliseren onafhankelijkheid, religie en hoop op een betere toekomst. In het midden van de vlag staat een witte halve maan met daarin een ster, die staat voor de onafhankelijkheid van het land.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Malediven-vlag
De Maldivische nationale vlag werd geïntroduceerd in 1965. Hij bestaat uit een rood-groen-witte streep die een gesymboliseerd Dhivehi-schip voorstelt. De rode streep staat voor de bloedoffers die de Malediviërs in de loop van hun geschiedenis hebben gebracht, de groene streep staat voor de eilanden en de witte streep symboliseert de onafhankelijkheid.
Dit is hoe een AI de Malediven-vlag beschrijft
De nationale vlag van de Malediven bestaat uit een witte sikkel omringd door twee in elkaar gestrengelde strepen in rood en groen. De rode streep staat voor de moed en dapperheid van de Malediviërs, terwijl de groene streep staat voor de islam en de vruchtbaarheid van het land. De witte sikkel symboliseert de vrede en zuiverheid van het land.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.