Vlag van Turkse Republiek Noord-Cyprus

Vlag Turkse Republiek Noord-Cyprus, Vlag Turkse Republiek Noord-Cyprus
Beeldverhouding:
2:3
Vexillologisch symbool:
Nationale vlag te land en ter zee
Land:
turkse-republiek-noord-cyprus
Maat:
3.355 km²
Bevolking:
265.100
Continent:
Azië
Vlag aangenomen op:
08.03.1984
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Turkse Republiek Noord-Cyprus

Dit is wat een AI zegt over de Turkse Republiek Noord-Cyprus vlag
De nationale vlag van de Turkse Republiek Noord-Cyprus is een verticale driekleur bestaande uit drie horizontale strepen van gelijke breedte in de kleuren rood, wit en rood. De vlag werd op 9 november 1983 aangenomen als officieel symbool van de Republiek en is een symbool van nationale eenheid en solidariteit. De vlag is een symbool van de onafhankelijkheid en soevereiniteit van de Turkse Republiek Noord-Cyprus. Het is ook een symbool van vriendschap en wederzijds respect tussen de Turkse Republiek van Noord-Cyprus en Turkije.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Turkse Republiek Noord-Cyprus-vlag
De nationale vlag van de Turkse Republiek Noord-Cyprus werd aangenomen op 23 november 1983. Hij bestaat uit een witte halve maan en een vijfpuntige ster op een rode achtergrond. De sikkel en de ster symboliseren de islam en de vijf provincies van de Turkse Republiek Noord-Cyprus. De kleuren rood en wit staan voor de Turkse natie.
Dit is hoe een AI de Turkse Republiek Noord-Cyprus-vlag beschrijft
De nationale vlag van de Turkse Republiek van Noord-Cyprus is een horizontale vlag in de kleuren rood, wit en rood. De vlag heeft drie gelijkmatig verdeelde verticale strepen, waarvan de middelste wit is en de zijstrepen rood. In het midden van de witte streep staat een rode, vijfpuntige ster. De ster symboliseert de vijf provincies van de Turkse Republiek Noord-Cyprus. De rode tint van de vlag staat voor het bloed dat is vergoten tijdens de onafhankelijkheidsstrijd. De witte streep symboliseert de hoop op vrede en eenheid van de Turkse Republiek Noord-Cyprus.

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.