Vlag van Antwerpen

Vlag Antwerpen, Vlag Antwerpen
Beeldverhouding:
2:3
Land:
België
Staat:
Antwerpen
Kapitaal:
Antwerpen

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Antwerpen

Dit is wat een AI zegt over de Antwerpen vlag
De vlag van de deelstaat Antwerpen staat symbool voor de relaties tussen de verschillende gemeenten van het land. Het is een combinatie van de kleuren rood, geel en zwart, die ook worden gebruikt op de vlag van het land België. De vlag wordt ook gebruikt als symbool van de eenheid van het land.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Antwerpen-vlag
De vlag van de Federale Staat Antwerpen in België is een variant van de vlag van het Prinsdom Antwerpen, die voor het eerst werd gebruikt in 1559. De vlag bestaat uit twee gelijkmatig verdeelde strepen in de kleuren rood en geel. De bovenste helft is rood en de onderste helft is geel. In het midden staat een zwart kruis, dat een verband legt tussen de twee kleuren. Sinds 1832 heeft de vlag van de provincie Antwerpen in België zijn huidige vorm en wordt hij officieel gebruikt.
Dit is hoe een AI de Antwerpen-vlag beschrijft
De vlag van de deelstaat Antwerpen in België is zwart-geel-zwart in drie strepen. De bovenste en onderste strepen zijn zwart, terwijl de middelste streep geel is. De zwarte strepen zijn elk twee keer zo breed als de gele streep. In het midden van de gele streep staat een zwart kruis met vier zwarte hoeken.

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.