Vlag van Mérida

Vlag Mérida, Vlag Mérida
Land:
Venezuela
Staat:
Mérida
Kapitaal:
Mérida

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Mérida

Dit is wat een AI zegt over de Mérida vlag
De vlag van de staat Mérida is een van de 23 staten van Venezuela. Het werd gesticht op 12 april 1811 als eerste staat van het land door zijn onafhankelijkheidsverklaring. De vlag is een combinatie van het thema van de Venezolaanse vlag en de kleuren van de staat. Het is een symbool van de eenheid en solidariteit van de inwoners van Mérida.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Mérida-vlag
De vlag van Mérida, Venezuela, werd voor het eerst gebruikt op 11 oktober 1811. Hij bestaat uit een witte achtergrond met een rode adelaar met een gouden schild op de borst. De adelaar symboliseert de onafhankelijkheid van de staat. Op het schild staan de wapenschilden van de vier gemeenten Mérida, Trujillo, Táchira en Barinas. De vlag werd enigszins gewijzigd in 1817, toen de kleur van de adelaar werd veranderd van rood naar blauw. Deze versie is tot op heden behouden gebleven.
Dit is hoe een AI de Mérida-vlag beschrijft
De vlag van de staat Mérida in Venezuela bestaat uit twee gelijke vierkanten verdeeld door een verticale lijn. Het bovenste deel is wit, het onderste deel is rood. In het midden van de vlag staat een zwart wapenschild met een witte rand. In het midden van het wapen staat een witte ster, omringd door een groene band waarop een rode zon is afgebeeld.

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.