Vlag van Jura

Vlag Jura, Vlag Jura
Beeldverhouding:
1:1
Land:
Zwitserland
Staat:
Jura

Topverkoper uit onze vlaggenwinkel

Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van het Zwitserse kanton Jura toont een rode kromstaf in de linker witte helft en een horizontale rode en witte streep in de rechter helft.

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Jura

Dit is wat een AI zegt over de Jura vlag
De vlag van Jura is een officiële vlag van het kanton Jura in Zwitserland. De vlag werd op 11 augustus 1977 aangenomen als officieel symbool van het kanton. De vlag bestaat uit een witte achtergrond met een rood kruis, aangevuld met een witte vijfpuntige ster in het midden van het kruis.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Jura-vlag
De geschiedenis van de vlag van het kanton Jura in Zwitserland gaat terug tot 1979. De vlag werd oorspronkelijk gebruikt als vlag van de separatisten die streefden naar de onafhankelijkheid van het kanton Jura van Zwitserland. De vlag bestaat uit een wit kruis op een blauwe achtergrond en staat ook bekend als het "Kruis van Jura". De vlag werd in 1981 officieel erkend als de vlag van het kanton Jura.
Dit is hoe een AI de Jura-vlag beschrijft
De vlag van de deelstaat Jura in Zwitserland bestaat uit een witte achtergrond met een rood kruis in het midden. Het kruis wordt aangevuld door een gele zon in de vier hoeken van het kruis. Het is een symbool van vrijheid en vriendschap dat de burgers van de deelstaat Jura vertegenwoordigt. Het kruis vertegenwoordigt de vier kantons die samen de deelstaat Jura vormen.

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.