Vlag van Opper-Oostenrijk

Vlag Opper-Oostenrijk, Vlag Opper-Oostenrijk
Beeldverhouding:
3:2
Land:
Oostenrijk
Staat:
Opper-Oostenrijk
Vlaggen zijn welkom. Geef echter een link naar www.nationale-vlaggen.nl als bron.

Achtergrondkennis

De vlag van Opper-Oostenrijk heeft twee horizontale strepen, wit en rood.

De vlag werd al in de 19e eeuw gebruikt.

Dat is wat ChatGPT weet over de vlag van Opper-Oostenrijk

Dit is wat een AI zegt over de Opper-Oostenrijk vlag
De vlag van de provincie Opper-Oostenrijk is een symbool van de identiteit en geschiedenis van de provincie. Hij bestaat uit een witte achtergrond met een rood kruis in het midden. Het kruis is het symbool van de oude hertogen van Oostenrijk die ooit over Opper-Oostenrijk regeerden. In het midden van het kruis staat het wapen van de provincie Opper-Oostenrijk. Het toont een zilveren schild met een rode leeuw op een witte achtergrond.
Dit is wat een AI weet over de geschiedenis van de Opper-Oostenrijk-vlag
De vlag van Opper-Oostenrijk is een embleem dat al sinds de 19e eeuw wordt gebruikt. Het bestaat uit een rode achtergrond met een gouden adelaar die een gouden ketting draagt. De adelaar is een symbool van het hertogdom Opper-Oostenrijk en de ketting symboliseert de eenheid en loyaliteit van de burgers aan hun land. De vlag werd in 1837 officieel erkend als het symbool van de provincie.
Dit is hoe een AI de Opper-Oostenrijk-vlag beschrijft
De vlag van Opper-Oostenrijk is een wit kruis op een rode achtergrond. In elke hoek van het kruis staat een klein zwart kruis. Het kruis symboliseert de christelijke traditie van de provincie. In het midden van het witte kruis staat een zwart, vijfpuntig wiel, dat symbool staat voor industrie en vooruitgang.

Federale staten

Iets nieuws ontdekken

Willekeurige vlaggen uit onze grote vlaggendatabase. Laat ons je verrassen.